filter

Find de billigste filtre til boligens ventilationsanlæg

Find de billigste filtre til boligens ventilationsanlæg

I Danmark døjer en stor del af befolkningen med allergi eller kroniske problemer med luftvejene. Disse tilstande kan skyldes – og forværres af – dårligt indeklima.

Derfor bør du gøre hvad du kan for at holde luften inden døre så ren som overhovedet muligt såvel i hjemmet som på arbejdspladsen. Dette kan du gøre ved at installere et moderne ventilations anlæg som kan sikre udskiftningen af luften i de rum hvor du opholder dig allermest.

Men det er ikke nok blot at installere et ventilations anlæg. Du skal samtidig sørge for at dette er udstyret med de rette filtre. Og samtidig skal du huske at udskifte filtrene med jævne mellemrum.

Skal jeg vælge et G4, et M5 eller et F7 filter til mit ventilationsanlæg?

Markedet for billige filtre er lidt en jungle hvis man ikke ved præcis hvad man skal gå efter. Som hovedregel vil et standard ventilations anlæg benytte enten G4 eller M5 filtre, som er hjemmehørende i henholdsvis grov filter og mellem filter kategorierne.

Hvis du er pollen allergiker, eller der findes en sådan i husstanden, kan du dog med fordel vælge det meget finere F7 filter, også kaldet et pollen filter. Så kan du undgå de værste allergiske anfald inden døre.

Skift filter hyppigt for det bedste indeklima

Selv om det anbefales at skifte filteret i dit ventilations anlæg cirka hver femte måned er det en god idé at tjekke filteret hyppigt. På den måde kan du være sikker på at det bliver skiftet når det rent faktisk trænger. Det er ikke tilstrækkeligt at støvsuge filteret, for selv om det fremstår rent og pænt på ydersiden vil du aldrig kunne få alt snavset væk.

Hvilke typer filtre kan jeg købe hos BilligFilter.dk?

BilligFilter.dk forhandler filtre fremstillet efter nye ISO16890 standard som erstatter den eksisterende EN779:2012 norm. Find billige filtre på https://www.billigfilter.dk/.