skøjter

Find de rigtige skøjter

Find de rigtige skøjter

advertorial

Det første du skal beslutte dig for hvis du skal have et par nye skøjter er hvilken type af skøjter du skal have. Har du lyst til fart og evt. også spille hockey, er det selvfølgelig et par hockeyskøjter du skal overveje. Holder du af at lave kunstner, det behøver ikke at være som på tv, er det et par kunstskøjter du skal overveje. Den sidste type er fritidsskøjter. 

Uanset om det er den ene eller anden type skøjter du har i tankerne, er der flere ting der går igen, når du skal vælge det rigtige par. 

skøjter

Det skal du være opmærksom på

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du skal ud og købe skøjter. Uanset type. Det første er størrelsen. Når du skøjter har du typisk flere sokker på end normalt, for ikke at komme til at fryse. Det skal du derfor også have på, når du prøver dit næste par ellers er der risiko for, at de ikke er store nok eller sidder godt senere hen.

Det næste du skal sikre dig er at dine skøjter sidder godt. Brug derfor tid på at prøve flere par inden du vælger. Hvis de ikke sidder godt når du prøver dem, vil de heller ikke gøre det senere. Det er vigtigt at du ikke køber dem for store, også selvom du er i voksealderen. Hvis de er for store, vil du ikke have den samme fornemmelse og kontrol når du står på isen. 

Din hæl må ikke “svuppe” når du har støvlen på og den må heller ikke stramme og gøre ondt. Husk at skøjterne er lavet af læder og du kan få vabler i den periode der går indtil skøjterne er tilstrækkelig formet til at passe til din fod. Du kan evt. have dem på hjemme, inden du tager dem i brug.