bedemand Hjørring

Hvad kan en bedemand hjælpe dig med?

Hvad kan en bedemand hjælpe dig med?

advertorial

Hvis du har mistet en, som du har kær, så skal du sikkert i gang med at løse en masse praktiske opgaver og planlægge begravelsen for den afdøde. Det kan være et omfattende projekt, der både kan være drænende og trist for dig at udføre. Derfor bør du overveje at hyre en bedemand til opgaven. Men hvad kan en bedemand hjælpe dig med? Det vil vi afdække i dette indlæg. Her vil vi liste et par ting ned, som en bedemand kan hjælpe dig med i forbindelse med en begravelse. 

 

 

1. Valg af kiste eller urne

Der er bedemand, der er tilknyttet en forretning, hvor de også sælger kister eller urner. Det kan måske godt være svært for dig at gennemskue, hvilken kiste eller urne, du skal købe. Der er ikke som sådan et krav til, hvordan en kiste skal se ud. Den skal overholde nogle miljømæssige regler, som en bedemand naturligvis er bekendt med. Kister kommer i forskelligt slags materiale, hvor prisen afhænger meget efter hvilken type, du vælger at købe. Hvis den afdøde skal kremeres, så skal du finde en urne. Urner kommer også i forskellige slags farver og print. Så derfor kan du være heldig at finde én, som du synes er pæn. Ellers forhør dig ved din bedemand, hvilken en urne som de fleste typisk vælger. 

 

2. Gøre den afdøde klar

En bedemand kan også hjælpe dig med at få klædt den afdøde i det tøj, som du ønsker ham eller hende skal begraves i. Måske den afdøde selv har udvalgt sit tøj, og derfor skal du ikke bruge mere tid på at udvælge noget. Men processen med at få klædt dem på, kan du overlade til bedemanden. Bedemanden vil også arrangere den afdøde i kisten. Du kan godt være til stede, imens dette sker. Du skal bare nævne det overfor bedemanden, så du kan få sagt ordentligt farvel til den afdøde, før kisten lukkes til.

 

3. Klare dine aftaler

Der er en del praktiske ting, som skal ordnes i forbindelse med en begravelse. Det er bl.a. aftaler med en blomsterbinde, stenhugger, eller en præst, som du skal have snakket med. Hvis du ikke kan overskue disse aftaler, så kan din bedemand også hjælpe dig med det. Så længe du formidler, hvad du ønsker så kan bedemanden klare disse opgaver for dig.