døre

Mini guide til udskiftning af dine yderdøre

Mini guide til udskiftning af dine yderdøre

advertorial

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du har planer om at udskifte en eller flere af dine yderdøre. En af dem er om de skal have samme størrelse som de nuværende eller om du vil have dem større eller måske have et fastkarmvindue ved siden af eller over for at få mere lys ind. 

Du skal selvfølgelig også beslutte dig for om de nye skal være ens i farve og udtryk som de gamle, eller om du hellere vil have nye. Måske døre med glas i, så du får mere lys ind i din bolig. Du kan se flere eksempler på klarvinduer.no.

døre

En eller flere nøgler

Skal du have flere døre udskiftet på en gang, er det vigtigt at du overvejer om du skal have døre, hvor du kun skal bruge en nøgle til samtlige døre. Hvis det er hvad du ønsker skal du huske at give din producent af dine døre besked om at de skal have samme låsecylinder. 

Du skal også beslutte dig for om du vil have en lås, hvor du låser op udefra med en nøgle og så låser med håndtaget indvendigt. Det kaldes populært lås/vende. Du kan også vælge at låse ind og udvendigt med en lås. Den sidste løsning gør det svære for en tyv at forsvinde med dine ting. Med mindre du selvfølgelig har efterladt dine nøgler i låsen.

Når det er besluttet kan du også overveje om du vil have glas i dine døre. Det kan du blandt have i din hoveddør, men også i dine terrassedøre. Ved at få glas i vil du få mere lys ind i din bolig og du har bedre mulighed for at nyde din have. Båd om sommeren når vejret er dårligt, men også om vinteren, især hvis du husker at lyse den op.