tækkemand

Sådan forlænger du dit stråtags levetid

Sådan forlænger du dit stråtags levetid

Med stråtag kan du få et sundt indeklima i dit hus året rundt, og så er taget jo i øvrigt både charmerende og idyllisk at se på. Det hele forudsætter dog, at taget bliver vedligeholdt ordentligt.
 
Sådan får du dit stråtag til at holde længere
Et velholdt stråtag er naturligvis flottere end et forfaldent, og så har det altså også en betydeligt længere levetid.
 
 
Man siger, at stråtag af god kvalitet som tommelfingerregel kan holde i omkring 30 år, før de skal skiftes helt ud. Men hvis man passer godt på det og sørger for den rigtige pleje, kan det sagtens lade sig gøre at have et flot og sundt stråtag i endnu længere tid.
 
Sørg for luft omkring taget
Solen er vigtig for dit stråtag, for den skal tørre taget, når det er blevet vådt eller fugtigt af nedbør. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at der er godt med luft omkring taget og ikke mindst, at der er fri passage for solens stråler.
 
Sørg for at der for eksempel ikke er store træer, som skygger for meget.
 
Vind og vejr har også noget at sige
Vejrforholdene spiller også ind på dit stråtags tilstand. Hvis dit hus for eksempel ligger langs den jyske vestkyst, hvor naturens kræfter er særligt stærke, skal husets stråtag også være ekstra robust for at holde.
 
Brug et tækkefirma, som kan deres kram og har forstand på det, de laver, hvis du har brug for reparation stråtag i Blåvand eller omegn. Ulfborg Tækkefirma har mange års erfaring med det gamle håndværk netop i det vestjyske, og de ved alt om, hvad det kræver af stråtaget at modstå vind og vejr på disse kanter.
 
Med den korrekte behandling af dit stråtag kan du have stor glæde af det i rigtig mange år. Også i Vestjyllands barske natur.